GeHoortest in Amersfoort

Waarom een gehoortest?

Een hoortest wordt gedaan om uw gehoor in kaart te brengen. Wij kunnen zien wat er aan de hand is en of het nodig is om naar een KNO-arts te gaan.
Met een hoortest kunnen wij beoordelen of u wellicht geholpen zou zijn met een hoortoestel.

Het is belangrijk uw gehoor in kaart te brengen, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen niet merken dat hun gehoor achteruit gaat. Het duurt ongeveer 7 jaar voordat mensen voor het eerst een hoortest doen. Wanneer het gehoor verder achteruit blijft gaan, wordt het steeds lastiger om aan een hoortoestel te wennen.

Hoe werkt een hoortest?


Een hoortest is een meting die wij in een geluidsdichte cabine doen. Hierbij krijgt u eerst pieptonen te horen waar u op moet reageren. Dit doen we voor ieder oor apart.

Na deze piepjestest doen wij op ieder oor een spraaktest, waarbij u woorden te horen krijgt die u mag herhalen. De woorden klinken steeds zachter om te kijken wat u nog verstaat.

Met deze resultaten ontstaat er een audiogram, waarop aangegeven staat hoe u uw gehoor is ten opzichte van iemand met een goed gehoor.

In de video kunt u zien hoe een hoortest werkt.

Gehoortest afspraak maken

Bel ons direct

Bel 033-4728183 om direct een afspraak te maken.

Waarom naar Acousticon?


Zelfstandige

Audicien

Acousticon is een zelfstandige audicien. Dat betekent dat wij merkonafhandelijk zijn. Wij kunnen de keuze maken, die het best bij u past. Wij nemen de tijd om u zo goed mogelijk aan een hoortoestel te laten wennen.

Al 44 jaar

Audicien

Wij zijn de beste zelfstandige vakaudicien in Amersfoort. Wij zijn al meer dan 44 jaar bezig om mensen beter te laten horen. We zijn erg makkelijk bereikbaar. U kunt namelijk voor de deur parkeren of u loopt in 1 minuut naar ons vanaf de bushalte.

Vergoeding

En verzekering

U krijgt bij ons vergoeding bij alle zorgverzekeraars. Wanneer u hoortoestellen bij Acousticon aanschaft, bent u verzekerd van 5 jaar onderhoud op alle merken hoortoestellen. Ook zijn uw hoortoestellen 5 jaar verzekerd tegen verlies en diefstal.