Hoorhulpmiddelen

Welke hoorhulpmiddelen zijn er?

Soms zijn alleen hoortoestellen niet voldoende om u in alle situaties te helpen. Of u heeft een beginnend gehoorverlies en bent nog niet toe aan het dagelijks dragen van hoortoestellen. Daarom bestaan er nog extra hulpmiddelen om u te helpen met het beter horen of verstaan.

Wekkers

Als u gewekt wil worden, gebeurt dit vaak met een geluidsignaal. Wanneer u dit niet meer hoort vanwege een gehoorverlies, zijn er wekkers die u wakker kunnen maken met een lichtflits of een trilling.

wekkers voor slechthorenden amersfoort
tv oplossing slechthorend amersfoort

TV oplossing (draadloos)

Er bestaan verschillende mogelijkheden om de televisie beter te kunnen verstaan. We zien tegenwoordig vaak dat mensen problemen ervaren met het verstaan van spraak op de televisie. Nieuwe platte televisies hebben geen goede geluid, waardoor het (ondanks dragen van hoortoestellen) lastig blijft het te verstaan. Hiervoor zijn oplossingen zodat u weer ontspannen tv kunt kijken, alleen of samen.


Telefoon

Om het telefoongesprek makkelijk te kunnen blijven volgen, zijn er verschillende mogelijkheden. Van een telefoon met extra versterking tot aan een teksttelefoon of een bluetooth oplossing voor uw mobiele telefoon. U kunt voor alle mogelijke problemen met uw telefoon bij ons terecht.

telefoons voor slechthorenden amersfoort
deurbel voor slechthorenden amersfoort

Deurbel

Het is vervelend als er iemand aan de deur staat en u heeft de deurbel gemist omdat u het niet (goed) gehoord heeft. Misschien was u wat verder weg, zoals boven of in de tuin, maar dan zou het fijn zijn als u op deze plekken ook de deurbel zou kunnen horen. Of zelfs zou zien of voelen. Er zijn versterkers die het geluid harder maken, maar er zijn ook lichtsystemen zodat u gewaarschuwd wordt met een lamp. En nog een andere oplossing zou een trilsysteem zijn. Hierbij draagt u een ontvanger: zodra er iemand aanbelt voelt u deze trillen.

Kom bij ons langs voor advies over één van deze hulpmiddelen.